Tyskland forbyder glyfosat

Tyskland vil som det første store europæiske land forbyde glyfosat. Danmark bør følge trop, mener Danmarks Naturfredningsforening. Foto: CC BY flickr JeepersMedia

(opdateret) I første omgang forbydes sprøjtegiften på offentlige arealer, i private haver og naturområder.

MILJØ – Tyskland vil forbyde brugen af sprøjtemidlet glyfosat fra slutningen af 2023. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I første omgang indføres et forbud mod brug på offentlige arealer, private haver og naturområder, og fra 2023 skal der være et totalforbud. Det oplyser det tyske miljøministerium på ministeriets hjemmeside.

Den tyske beslutning kommer efter, at underhuset i Østrig i juli vedtog et lovforslag, der forbyder enhver brug af glyfost. I Frankrig gennemførte borgmesterne i 20 kommuner i sidste måned et forbud.

I 2015 konkluderede FN’s verdenssundhedsorganisation WHO, at glyfosat sandsynligvis er kræftfremkaldende, og i USA kæmper en hær af advokater med op mod 20.000 personer, som har anlagt sag mod producenten af den kemiske sprøjtegift.

I Danmark har indtil videre 28.508 personer skrevet under på et borgerforslag om at forbyde glyfosat i private haver og på offentlige arealer, i parker mv. Du kan støtte forslaget ved at skrive under her:

Borgerforslag: Øjeblikkeligt ophør med salg af Roundup og andre bekæmpelsesmidler til privat brug i haver og på offentlige fællesarealer