Dansk økologi med på verdens største fødevaremesse

Ti danske økologiske virksomheder er i år med på verdens største fødevaremesse, Anuga i Kôln.

Ti danske økologi-virksomheder er med på Anuga i Köln. Dansk økologi har et godt navn i udlandet, og den fælles stand er et godt trækplaster, når man skal møde nye indkøbere.

ØKOLOGI – Landbrug & Fødevarer står bag en økologisk fællesstand med ti danske økologiske virksomheder, der er klar til at øge eksporten af dansk økologi til udlandet. Virksomhederne er fra i dag og frem til onsdag med på Anuga i Köln i Tyskland. Her mødes indkøbere og branchefolk til verdens største fødevaremesse.

Fremstødet skal øge interessen for danske økologiske varer, siger Sarah C. S. Fuglsig, der er seniorkonsulent i afdelingen for afsætning, ernæring & markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer.

»De ti udstillere udgør en blandet skare af allerede eksportetablerede virksomheder, der søger at udvide deres internationale afsætningskanaler, mens andre af virksomhederne er med for første gang og håber på at kunne få de første, gode kontakter på eksportmarkederne«, siger hun.

Ifølge hende går det godt for den økologiske fødevareeksport og deltagelse på verdens største fødevareudstilling, Anuga, giver gode muligheder for udvikling af mere eksport pga. den synlighed den danske fællesstand giver.

»Dansk økologi har et godt navn i udlandet, og den fælles synlighed er et godt trækplaster for mødet med nye indkøbere«, siger Sarah C.S. Fuglsig.

Sarah C. S. Fuglsig, der er seniorkonsulent i afdelingen for afsætning, ernæring & markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at Danmark i 2017 eksporterede økologiske fødevarer for 3 mia. kroner, et markant hop fra niveauet i 2016, hvor eksporten lå på 2,5 mia. kroner. Hos Landbrug & Fødevarer forventer man, at tallet vil stige til 3,5 mia. kr. i 2018.