Corona udskyder årets klima-topmøde

Klimaminister Dan Jørgensen understreger, at arbejdet med den grønne omstilling fortsætter, selv om årets klimatopmøde udskydes. Foto: Ulrik Jantzen

Årets klimatopmøde bliver udskudt til 2021 på grund af Corona-krisen.

KLIMA – Årets klimatopmøde er blevet udskudt til 2021 på grund af corona-pandemien. Den nuværende situation har gjort det næsten umuligt at forberede og gennemføre de tekniske forhandlinger og klimadiplomatiske øvelser, der er nødvendige for, at COP26 kan blive en succes, forklarer klimaminister Dan Jørgensen.

Hertil vil sårbare og fattige lande være særligt udfordret i forhold til at deltage i COP26 i år.

»Det er en stor og svær beslutning, der er blevet taget her til aften. Det er åbenlyst, at klimakampen ikke kan udskydes, men samtidig står det klart, at det næppe ville være muligt at afholde COP26 på en meningsfuld og inkluderende måde i år. Det afgørende er, at vi får det bedst mulige resultat for klimaet. Både Storbritannien og Italien har vores fulde støtte i det videre arbejde«, siger klimaminister Dan Jørgensen.

»Klimakrisen er vor tids store udfordring«, siger han.

»Og den bliver ikke mindre presserende af den ekstraordinære og særdeles alvorlige situation, vi alle gennemlever lige nu. Vi skal fastholde presset på parterne for, at de indleverer opdaterede ambitiøse klimabidrag til FN i 2020. Jeg vil selv fortsætte arbejdet for, at vi i EU bliver enige om et stærkere 2030-mål i år. Som verdenssamfund er vi stadig milevidt fra vores kollektive mål, og klimaet venter ikke på nogen, siger Dan Jørgensen.