DN: Forbyd Roundup

Danmarks Naturfredningsforening opfordrer miljøminister Lea Wermeling og regeringen til at forbyde Roundup og håber, at kravet bliver fremsat i forbindelse med forhandlingerne om den kommende finanslov.

SPRØJTEGIFT – Det er kun en måned siden, at den tyske miljøminister meddelte, at vores sydlige naboland er på vej med et forbud med den kontroversielle sprøjtegift, Roundup.

Også i Danmark øges presset for at få et forbud. Både Enhedslisten, SF, Radikale og Alternativet mener, at Danmark skal følge trop og samtidig indføre et omgående forbud mod brug af Roundup for private og på offentlige arealer.

Det er et politisk krav, som Maria Reumert Gjerding fra Danmarks Naturfredningsforening håber bliver bragt ind i finanslovsforhandlingerne.

»Lige nu foregår der i hele Europa en stor debat om sprøjtegiften Roundup. Det er den mest anvendte sprøjtegift i Danmark, som mistænkes for at skade vores natur og sundhed. Vi har fået en regering og et politisk flertal, som vil gøre Danmark til et grønt foregangsland. Derfor håber jeg også, at de politiske flertal vil bruge finansloven som anledning til at melde klart ud, at vi støtter det tyske forbud – og allerede nu tager de nødvendige initiativer, der skal til for at sikre en bedre beskyttelse af vores natur og drikkevand«, siger Maria Geumert Gjerding.