Thise Mejeri skifter til nye klimavenlige mælkekartoner

Med den nye fossilfri karton tager Thise et vigtigt skridt frem mod en mere klimavenlig dagligdag. Ifølge Thise er det første gang i Danmark, at et mejeri sender en karton i handlen, hvor al kartonmaterialet inkl. plastmembranen stammer fra træmasse fra skandinaviske skove. Foto: Pressefoto

Om kort tid bliver Thise Mejeris mælk tappet på en ny klimavenlig karton. De nye kartoner vil helt igennem være baseret på træmasse fra Skandinavien og sikrer en markant CO2 reduktion

ØKOLOGI – Det økologiske mejeri Thise er på vej med en ny og mere klimavenlig karton, som er baseret 100 % på træ.

Selve pappet i kartonen vil som hidtil stamme fra træmasse fra skandinaviske skove, og fremover vil både yder- og indersiden heraf også være helt ubleget. Endvidere vil plastmembranen på kartonens yder- og inderside, der sikrer kvalitet og holdbarhed, fremover være baseret på træolie, der er udvundet af fyrretræer fra skove i Skandinavien.

Første gang i Danmark
Ifølge Thise er det første gang i Danmark, at et mejeri sender en karton i handlen, hvor al kartonmaterialet inkl. plastmembranen stammer fra træmasse fra skandinaviske skove. Med den nye fossilfri karton tager Thise således et vigtigt skridt frem mod en mere klimavenlig dagligdag.

»Vi er meget glade for, at vi i samarbejde med vores kartonleverandør, Elopak nu vil kunne sende en mælkekarton ud i handlen, som helt og holdent er baseret på fornybar og regionale kilder«, siger Poul Pedersen, der er direktør for Thise Mejeri.

Han forventer, at hovedparten af mejeriets kartoner er udskiftet vil være udskiftet i løbet af det første halvår 2020. Dermed kan forbrugere, som lægger Thise-, Änglamark-, Fakta 365- og Irmamælk i kurven se frem til en markant klimareduktion, lover han.

»Det har i forbindelse med overgangen til at bruge de klimaforbedrende kartoner været vigtigt for os, at vi i rig udstrækning har kunnet bibeholde det karakteristiske Thise design og farvevalg på vores nye kartoner. Farvetonen er klart brunere og fremtræder hermed mere klimakorrekt. Alligevel er det lykkedes os, at kartonerne har kunnet bevare de kendte mælkesignalfarver sammen med det særlige Thisedesign, som vi ved er værdsat af vores kunder«, fortæller Poul Pedersen.

»Coop har med vores emballagestrategi forpligtet os til, at omstille vores emballager til bæredygtige løsninger. Thises nye kartoner er et vigtigt og stort skridt på denne rejse. Vi bruger rigtig mange mælkekartoner i Danmark. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi ser ind i hvordan de kan gøres mere miljøvenlige, og det er Thise nu lykkedes med«, siger Mathias Hvam, der er ansvarlig for cirkulær økonomi og emballage i Coop.