Socialdemokratiet vil fordoble økologien inden 2030

Landbruget skal omstilles. Socialdemokratiet vil fordoble det økologiske areal, forbrug og eksport inden 2030. Foto: BioFach

S fremlægger ny grøn plan, som vil fordoble det økologiske areal, forbrug og eksporten af økologiske fødevarer.

Venstre-regeringen afskaffede som noget af det første målsætningen om en fordobling af det økologiske areal i 2020. Men nu lover Socialdemokratiet i et nyt udspil at styrke det økologiske landbrug.

Vi vil have endnu mere økologi i Danmark. Derfor vil vi indføre tre nye målsætninger for økologien i 2030, skriver partiet i et nyt grønt udspil, som blev præsenteret i dag.

»Vi vil fordoble det økologiske areal. Vi vil fordoble danskernes forbrug, Og så vil vi fordoble eksporten af økologiske fødevarer«, lover partiet.

Pengene skal findes i Landdistriktsprogram

For at nå målsætningerne vil Socialdemokratiet finde midler til en ny vækstplan for økologien i det kommende Landdistriktsprogram og arbejde for en flerårig bevilling til økologiforskning fra forskningsreserven.

Den økologiske forskning er blevet kraftigt beskåret under den nuværende regering, først med Eva Kjer Hansen og siden Esben Lunde Larsen i ministerstolen.

Til gengæld har regeringen kanaliseret milliarder af kroner over til agro- og fødevareindustrien via den omstridte landbrugspakke, som kostede Eva Kjer Hansen ministerposten, fordi hun blev beskyldt for at fifle med tallene for udledning af kvælstof til vandmiljøet.