Det grønne grundlag for ny regering får stor ros

Vores forbrug i Danmark svarer til indvinding af 22 tons råstoffer per person. Til sammenligning var det tilsvarende tal 14 tons for EU. Foto: Colourbox

Grønne organisationer støtter ambitiøst regeringsgrundlag for ny S-regering med Mette F som statsminister. Vi opdaterer med reaktioner:

Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA:
»Det er sød musik vores øer, at den nye regering sætter turbo på den grønne omstilling med en så ambitiøs aftaleplan på klima- og energiområdet. Det lover godt, når regeringen allerede det førstkommende folketingsår vil fremlægge et forslag til en klimalov med bindende delmål og bindende langsigtede mål. Det har vi ønsket længe og matcher fuldstændig meget af det, vi har presset på for«.

Mads Flarup Christensen, generalsekretær i Greenpeace:
»Et stort tillykke til den nye regering og til Danmark, der nu har fået en historisk ambitiøs klimapolitik, der handler på den akutte klimakrise og viser vej for resten af verden. Regeringen og de tre støttepartier skal have stor ros for at sætte en hel ny og nødvendig retning med et bindende klimamål om at reducere 70 procent af drivhusgasserne i 2030, så Danmark gør sit for at give en planet i bedre balance videre til de næste generationer. Der er blevet lyttet til det brede ønske i befolkningen om, at Danmark viser mere klimahandling, og nu har vi et stærkt grundlag for at tage fat

Carl-Emil Larsen, direktør i DANVA:
»Vi ser gerne, at man fortsætter med at søge brede forlig. Og så er det overordentlig positivt, at aftaleparterne vil trække Danmark i den grønne førertrøje igen. Det er noget, som vil blive bemærket i EU og resten af verden. Når vi sætter os høje miljø- og klimamål, så er det godt for grundvandet, miljøet og klimaet i Danmark, men det får samtidig resten af verden til at se i vores retning for studere og efterspørge vore løsninger. Det gør Danmark mere bæredygtig, og det giver samtidig anseelse samt muligheder for eksport af vandteknologi«.