Lea Wermelin har ingen planer om forbyde glyfosat

Miljøminister Lea Wermeling vil drøfte Østrigs forbud mod glyfosat med Østrigs miljøminister i næste uge.

Danmarks miljøminister har ingen umiddelbare planer om at følge Østrig, som tirsdag i denne uge vedtog et forbud mod den omstridte kemiske sprøjtegift, glyfosat, der blandt andet findes i Roundup.

SPRØJTEGIFT – Miljøminister Lea Wermelin har ingen umiddelbare planer om at følge eksemplet fra Østrig , som tirsdag forbød brugen af glyfosat, som er aktivstoffet i verdens bedst sælgende kemiske sprøjtegift, Roundup.

I stedet vil hun drøfte forbuddet med den østrigske miljøminister, når de to i næste uge mødes til et uformelt rådsmøde i Helsinki, siger hun til nyhedsbureauet Ritzau.

»I Socialdemokratiet deler vi bekymringen om glyfosat, for selvfølgelig kommer menneskers sundhed først, i forhold til om man må bruge sprøjtemidler eller ej. Derfor er jeg også nysgerrig efter at vide, hvad østrigernes forbud går ud på, og om de har ny viden på området, som vi skal handle på, siger hun.

Derfor har Lea Wermelin i første omgang bedt sit ministerium tage fat i dets østrigske pendant for at blive klogere på, hvad der ligger til grund for forbuddet.

»Samtidig vil jeg tage en drøftelse med min østrigske kollega, når vi i næste uge mødes til uformelt rådsmøde i Helsinki for at høre, hvad der er op og ned«, siger hun.

https://twitter.com/LeaWermelin/status/1146489340241022979?s=20
Lea Wermelins tweet om glyfosat.