TV-show hentede penge til 914.233 nye træer

Startskuddet for beplantningen af den første folkeskov finder sted onsdag den 6. maj 2020. Datoen er valgt for at markere årsdagen for den første brugsforening, der så dagens lys i Thisted 6. maj 1866. Foto: Ulla Skovsbøl

»Af hjertet tak. Den første landsindsamling i danmarkshistorien, der handlede om klimaet og vores klode, blev en succes. Jeg er så glad, lettet og stolt«, siger Maria Reumert Gjerding fra Danmarks Natufredningsforening.

NATUR – Et stort anlagt underholdningsshow til fordel for klimaet og skovrejsning formåede lørdag aften at samle penge sammen, så der nu kan plantes 914.233 nye træer i Danmark. Man kunne følge programmet på TV2, som stod for det velgørende arrangement i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening.

I løbet af programmet indløb donationer fra både ind- og udland, fra store og små virksomheder samt privatpersoner.

»Af hjertet tak. Den første landsindsamling i danmarkshistorien, der handlede om klimaet og vores klode, blev en succes. Jeg er så glad, lettet og stolt«, skriver Maria reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening, på sin facebook-profil.

Showet blev blandt andet støttet af musikerne Medina, Nicklas Sahl og Anne Dorte Michelsen. Også komikeren Andreas Bo, tennisspilleren Frederik Federlein og tidligere elitesoldat B. S. Christiansen var med til at sætte fokus på klimaet

Øget klimabevidsthed i befolkningen
Og på TV 2 er man overvældet over, hvor mange der gerne vil bidrage til at plante og bevare skove rundt om i landet.

»Jeg synes, at det er fantastisk at se, hvordan vi i hele Danmark har skabt et fokus på klima og træernes betydning for vores klode«, udtaler TV 2s kanalchef Lotte Lindegaard.

»Det er selvfølgelig ikke gjort med træplantning alene, vi skal også arbejde på at bevare den eksisterende skov, men det her er bogstaveligt talt et spadestik i den rigtige retning og imod en øget klimabevidsthed hos danskerne.«

20 procent af de indsamlede midler går til at bevare allerede eksisterende skov i Danmark og udlandet.

Danmarks Naturfredningsforening vil sammen med med organisationen Growing Trees Network Foundation se på, hvordan pengene skal fordeles til nye såkaldte folkeskove.

I den seneste tid har kommuner, Naturstyrelsen og folkekirker rundt omkring i landet allerede budt ind med både store og små arealer, som de håber, de kan få lov til at plante træer på med hjælp fra donationerne til Danmark planter træer, oplyser TV2.