Nyt lederteam skal give DN større politisk slagkraft

Louise Puck bliver ny kommunikationschef i Danmarks Naturfredningsforening. Hun har tidligere været redaktionschef på Radioavisen, P1 Morgen, DR2s nyhedsflader og ledende redaktør på Deadline. Foto: DN

Tre nye afdelingschefer i Danmarks Naturfredningsforening skal udvikle foreningen og give den større politisk og organisatorisk slagkraft.

NATUR – Den nye direktør i Danmarks Naturfredningsforening, Lars Midtiby, tiltrådte 1. september sidste år, og med ansættelsen af tre nye afdelingschefer har organisationen nu sat det lederhold, som skal give foreningen endnu mere politisk og organisatorisk slagskraft. Louise Puck bliver ny kommunikationschef, Mikkel Havelund ny organisationschef og Luise Sanderhoff Østerlund ny administrationschef.

Det oplyser Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse.

Som direktør i Danmarks største grønne forening med 130.000 medlemmer, tusindvis af frivillige og et stort professionelt sekretariat har det være en nøgleopgave for Lars Midtiby at sætte et lederhold, som kan bidrage til et stort anlagt strategiarbejde, der skal geare organisationen til fremtidens udfordringer.

– Danmarks Naturfredningsforening har en naturlig hovedrolle i den grønne bevægelse. Vi står allerede stærkt – men i fremtiden skal vi være endnu bedre til at sætte markante dagsordner, søge politisk indflydelse og mobilisere danskerne i den grønne sag. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu har sat et kompetent og erfarent lederhold til at drive den strategiske udvikling, så vi kan realisere vores meget store ambitioner på naturen og klimaets vegne, siger han.

DR-chef bliver ny kommunikationschef

Som ny kommunikationschef har foreningen ansat Louise Puck, der kommer fra en stilling som chef i DR Nyheder med ansvar for DRs ungesatsning. Hun har tidligere været redaktionschef på Radioavisen, P1 Morgen, DR2s nyhedsflader og ledende redaktør på Deadline.

Med stor ledelseserfaring fra Danmarks største mediehus får hun som ny afdelingschef det overordnede ansvar for foreningens kommunikationsstrategi, digitale kommunikation, medlemsblad, kampagner og erhvervssamarbejde, skriver Danmarks Naturfredningsforening.

– Vi står som samfund over for store grønne udfordringer, hvor Danmarks Naturfredningsforening har en helt særlig rolle i at levere løsninger og ikke mindst øge det grønne engagement. Jeg glæder mig utrolig meget til at være en del af den rejse, foreningen skal på, hvor vi med stærke fortællinger og effektive kampagner skal flytte natur- og klimadagsordenen ud til langt flere danskere, fortæller Louise Puck.

Danmarks stærkeste frivillige forening

Mikkel Havelund bliver ny afdelingschef for organisation og frivillighed. Han kommer fra en stilling som driftsdirektør i kommunikationsbureauet Advice med ansvar for HR, organisationsudvikling og projektmetoder.

Mikkel Havelund skal ifølge DN bruge sine mange års erfaringer til at opbygge en fagligt stærk organisation, hvor medarbejdere og frivillige trives. Og med en indgående viden om brugerbehov og kommunikation styrke foreningens tilbud til omverdenen. Han bliver også ansvarlig for flagskibsprojekterne som Naturens Dag, Affaldsindsamlingen og hele naturformidlingsindsatsen i foreningen.

– Der er et kæmpe momentum for den grønne sag i disse år, og jeg glæder mig til at være med til at udvikle Danmarks Naturfredningsforening til en endnu stærkere frivillig forening. Vi skal have langt flere danskere ud i naturen og styrke det lokale engagement i hele landet. Det er netop det fundament, den grønne omstilling skal stå på, hvis vi vil i mål med vores meget høje ambitioner for naturen og klimaet, siger han.

Erfaring fra spejderne

Danmarks Naturfredningsforening er en af Danmarks største medlemsforeninger med en omsætning tæt på 100 millioner kroner om året. Luise Sanderhoff Østerlund bliver ny administrationschef i foreningen, og ud over ansvaret for økonomistyring og HR skal hun stå i spidsen for fundraising, medlemshvervning og forretningsudvikling.  

Hun har erfaring fra en karriere i staten og foreningsverdenen. Blandt andet har hun fungeret som administrationschef i Spejdernes Administrationsfællesskab og i en periode som konstitueret generalsekretær i Det Danske Spejderkorps.

Hun kommer fra en stilling som administrations- og souschef i Kompetencesekretariatet, som er de statslige overenskomstparters fælles sekretariat for kompetenceudvikling. Hun medbringer derfor solide erfaringer inden for ledelse og HR.

– Jeg glæder mig til at vende tilbage til foreningsverdenen og være med til at kæmpe for den grønne dagsorden, som står mit hjerte meget nær. Hvis Danmarks Naturfredningsforening skal fortsætte med at vokse og styrke sin gennemslagskraft, forudsætter det en stærk administration og solid stærk økonomi. Det bliver en spændende opgave at være med til at udvikle Danmarks største grønne forening i en tid, hvor natur og klima aldrig har stået stærkere, siger hun.

Mikkel Havelund og Luise Sanderhoff Østerlund tiltræder 1. marts, mens Louise Puck tiltræder 1. april. De bliver alle tre en del af en samlet ledelse i Danmarks Naturfredningsforening med reference til direktør Lars Midtiby sammen med afdelingschef for den faglige afdeling Morten Pedersen og pressechef Emil Nielsen. Foreningens to tidligere afdelingschefer for henholdsvis kommunikation og organisation fratrådte deres stillinger tilbage i 2019.