Spis mere klimavenligt ved at skære ned på kød, sukker og alkohol

De officielle kostråd bliver suppleret med anbefalinger og tips til, hvordan vi kan spise mere sundt og klimavenligt ved at begrænse madspild og skrue ned for rødt kød, sukker og alkohol. Foto: Coloubox

Fødevarestyrelsen vil supplere de officielle kostråd med gode tips til, hvordan vi kan spise mere klimavenligt og bæredygtigt.

Fødevarestyrelsen er på vej med nye tips og gode råd til, hvordan vi kan spise mere fornuftigt: De officielle kostråd anbefaler bl.a. forbrugerne at slukke tørsten i vand, spise mange og gerne lokale grøntsager og holde igen med især de røde kødtyper.

Dermed er kostrådene på flere stræk klimavenlige og et godt sted at starte. Især for alle dem, der spiser mere rødt kød end kostrådene anbefaler.

Det fremgår af en undersøgelse af klimaaftrykket af den danske gennemsnitskost, som DTU Fødevareinstituttet har lavet for Fødevarestyrelsen.

Inspiration og anvisninger på vej

»I Fødevarestyrelsen er vi i gang med at se på, hvordan vi kan supplere kostrådene med inspiration og anvisninger til, hvordan forbrugerne kan mindske klimabelastningen gennem deres måltider«, forklarer Else Molander, der er kontorchef i Fødevarestyrelsen.

»Målet er, at de, der gerne vil spise sundt og varieret og samtidig klimavenligt og bæredygtigt, let kan finde inspiration til det«, siger hun.

Hvordan kostrådenes klimakapitel konkret kommer til at se ud, foreligger der endnu ikke noget officielt om. Men de nye beregninger fra DTU giver nogle pejlemærker.

Blandt andet kan man ved at begrænse madspild og skrue ned for bl.a. rødt kød, sukker og alkohol og op for lokal frugt og grøntsager være med til at give klimaet en håndsrækning, fortæller Fødevarestyrelsen.