Nye danske klimamål skal være ledestjerne for verden

Der skal turbo på den grønne omstilling, hvis vi skal redde klimaet, lyder det fra Danmarks nye klimaminister, før han i dag rejser til Dubai for at præsentere Danmarks bud på en ambitiøs klimapolitik.

Klimaminister Dan Jørgensen præsenterer i dag Danmarks bud på, hvad en hurtig global grøn energiomstilling kræver. Det sker i Abu Dhabi på opvarmningsmødet til FN’s klimatopmøde i september.

KLIMA – Med regeringens 70 procents klimamål i kufferten rejser klimaministeren i dag til Abu Dhabi for at præsentere indholdet af det dansk ledede grønne energispor til FN’s klimatopmøde i september i New York.

Hvis de ambitiøse klimamål i Parisaftalen skal nås, er det altafgørende, at verdenssamfundet får sat ekstra turbo på den globale grønne omstilling – særlig når det kommer til grøn energi, mener den nyudnævnte klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

»Der skal turbo på den grønne omstilling, hvis vi skal redde klimaet. Det ved flere og flere lande heldigvis godt. Derfor leder de efter gode eksempler og foregangslande de kan følge. Hermed har Danmark en unik mulighed for at påvirke dem og gøre en reel forskel globalt«, siger ministeren.

De grønne muligheder er krystalklare
Både pengene, teknologierne og ikke mindst viljen til at investere globalt i grøn energi er til stede. Men der er behov for, at landene i højere grad får skabt bedre rammer for private investeringer. Det handler om langsigtede nationale energiplaner, lavere risici for investeringer og en fysisk infrastruktur, som kan håndtere store mængder vedvarende energi, mener ministeren.

En hurtig global grøn omstilling kan også øge adgangen til energi for de 840 mio. mennesker, som i dag lever uden elektricitet. Og samtidig kan vi skabe over 65 mio. nye grønne jobs på verdensplan, siger Dan Jørgensen.

Grøn energi billigere end sort
»Alle ingredienserne til en massiv global grøn omstilling er til stede. Grøn energi er nu klart billigere end sort. Men vi må række hånden ud til de private investorer. Det er helt centralt, at vi får dem med i et globalt grønt parløb med verdens lande, siger ministeren«.

»Nu handler det om at vise mod i FN og tage de helt nødvendige beslutninger for, at vi kan få sat gang i den grønne globale klimaindsats. Det håber jeg i den grad, at mødet her i Abu Dhabi kan medvirke til«, siger Dan Jørgensen.

Mødet afholdes 30. juni og 1.juli i Abu Dhabi. Danmark leder energisporet sammen med Etiopien og FN-organisationen Sustainable Energy for All.