nemlig.com vil levere varer med elbiler

Nemlig.com vil levere dagligvare med eldrevne varevogne. Den første rullede ud fredag 21. juni. På billedet ses adm. direktør i nemlig.com, Stefan Plenge og Ib Jakobsen, direktør i Volkswagen Erhvervsbiler.

Online supermarked vil være Danmarks mest klimavenlige supermarked og skifter nu de første dieselbiler ud med varevogne, der kører på el.

TRANSPORT – Som det første online supermarked i Danmark introducerer nemlig.com nu levering med 100% eldrevne varevogne. Det er første skridt i retningen mod en udskiftning af samtlige varevogne, der kører på fossile brændstoffer, oplyser Stefan Plenge, administrerende direktør og stifter af nemlig.com.

Supermarkedet lancerer dette nye initiativ i samarbejde med Volkswagen Erhvervsbiler og flere af de selvstændige vognmænd, der bringer varerne ud til kunderne. Fredag i denne uge rullede den første elektriske varevogn ud over rampen fra onlinesupermarkedet og de næste 12 måneder er det målsætningen at komme op på 20 eldrevne varevogne via nemlig.coms samarbejdspartnere.


»Med introduktionen af eldrevne varevogne påbegynder vi rejsen hen imod en 100% klimavenlig levering af dagligvarer til vores kunder. Initiativet understøtter samtidig målsætningen om at blive Danmarks mest bæredygtige supermarked og FN’s verdensmål nr. 13 om klima, siger Stefan Plenge.

De første eldrevne varevogne er Volkswagen-modellen e-Crafter, hvor brændstoftanken er erstattet af lithium-ion batterier, der sikrer, at varevognen har en rækkevidde på op til 173 km. Bilen kan oplades på mange forskellige former for elstik, og ved hjælp af offentlige ladestationer kan batteriet oplades fra 0 til 80% ydelse på kun 45 minutter.

»Vi er naturligvis glade for, at vi med vores Volkswagen e-Crafter har det rette produkt til aktivt at kunne understøtte nemlig.coms målsætning om bæredygtighed. Volkswagen Erhvervsbiler har igangsat en omfattende investering i e-mobilitet og vil de kommende år introducere flere innovative eldrevne varebiler«, siger Ib Jakobsen, direktør i Volkswagen Erhvervsbiler.

Første skridt mod udskiftning
De nye eldrevne varevogne vil i første omgang kun få tildelt ruter i København grundet deres korte rækkevidde. På sigt er det målsætningen, at nemlig.coms samarbejdspartnere kan erstatte deres eksisterende flåde af varevogne, som kører på fossile brændstoffer med de nye eldrevne varevogne i takt med, at de eldrevne varevogne kan køre længere og længere på en opladning.

»Vores målsætning er at blive Danmarks mest bæredygtige supermarked. Allerede i dag har vi kun en tredjedel madspild i forhold til dagligvarebranchens gennemsnit, ligesom vi bruger væsentligt mindre energi og CO2 pr. omsætningskrone i forhold til de fysiske supermarkeder. Målet er indenfor en kortere årrække at alle kundernes ordrer leveres af klimaneutrale varevogne«, siger Stefan Plenge.