Mogens Jensen vil diskutere landbrugets grønne omstilling

Vi får mere skov, mere økologi og mindre kvælstof som følge af regeringens prioritering, lover fødevareminister Mogens Jensen. Foto: Keld Navntoft

»Vælgerne har givet regeringen et klart mandat til at trække Danmark i en grønnere retning. Landbruget spiller en nøglerolle, og det glæder jeg mig til at debattere med landmændene«, siger fødevareminister Mogens Jensen.

LANDBRUG – På mandag får flere hundrede landmænd mulighed for at høre nærmere om regeringens planer for landbruget og samtidigt stille spørgsmål direkte til fødevareminister Mogens Jensen.

I det første af i alt fire landbrugsstormøder fordelt over hele landet stiller fødevareministeren op til debat. Det første møde foregår i Sorø.

»Som fødevareminister vil jeg gøre mit allerbedste for at passe godt på Danmarks landmænd og fødevarevirksomheder. Jeg glæder mig derfor meget til at høre om både løsninger og udfordringer direkte fra erhvervet«, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Vil præsentere regeringens politik
Fødevareministeren vil først præsentere regeringens initiativer for landbruget og vil herefter deltage i en debat med spørgsmål fra salen sammen med formanden for Landbrug og Fødevarer, Martin Merrild. Og der er nok at debattere, mener fødevareministeren.

»Vælgerne har givet regeringen et klart mandat til at trække Danmark i en grønnere retning. Landbruget spiller en nøglerolle i den målsætning, og det glæder jeg mig til at debattere med landmændene«, siger fødevareminister Mogens Jensen.

De øvrige tre stormøder afholdes 9. december i Aabybro, 13. januar i Herning og 3. februar i Agerskov.