Grønne partier mødes i Aarhus til debat om klimakrisen

Jens Joel er er på hjemmebane, når han i dag deltager i et debatmøde på Godsbanen i Aarhus om klimakrisen. Han deltager sammen med blandt andre Pernille Skipper fra Enhedslisten og Theresa Scavenius fra Alternativet Foto: Gustav Bech

Styrer vi direkte mod et økologisk kollapas? Det er et af de emner, der er på dagsordenen ved valgkampens første større debatmøde i Aarhus om klimakrisen.

I samarbejde med Den Grønne Studenterbevægelse og Så er det nu: Gør valget grønt arrangerer Enhedslisten et stort grønt debatmøde om klimakrisen. Det finder sted lørdag kl. 16 på Godsbanen i Remisen i Aarhus.

Her vil repræsentanter fra de grønne partier i Folketinget give et bud på, hvad et nyt grønt flertal i Folketinget kan og vil levere af konkrete politiske løsninger.

De grønne partier omfatter Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet og Radikale Venstre, der i øjeblikket er i opposition, men tilsammen vil kunne mønstre et komfortabelt flertal, hvis vælgerne sammensætter et nyt folketing i blot nogenlunde overensstemmelse med de aktuelle meningsmålingerne, hvor især Dansk Folkeparti og Liberal Alliance står til at tabe stort og dermed sætte det nuværende flertal i højre side af folketingssalen over styr.

I panelet sidder Jens Joel, klimaordfører for Socialdemokratiet, Katrine Robsøe fra Radikale Venstre, Theresa Scavenius fra Alternativet, en repræsentant for SF og Pernille Skipper fra Enhedslisten.

Maya Bjerrum Trinkjær fra Så er det nu: Gør valget grønt er moderator for debatten.