Forslag om klimaafgift på kød forkastet i Folketinget

Den grønne tænketank Concito illustrerer i en ny rapport madens klimabelastning på denne måde.

Kun Alternativet selv stemte for forslag om at indføre en klimaafgift på store bøffer.

Det blev et klart nej, da Folketinget i dag stemte om Alternativets forslag om at lægge en afgift på kød fra drøvtyggere, for at reducere forbruget og dermed skåne klimaet.

Beslutningsforslaget ville pålægge regeringen:

»at fremsætte et lovforslag, der indfører en forbrugsafgift på okse-, kalve- og lammekød på 17 kr. pr. kg. Hensigten er at prissætte klimabelastningen på kød fra drøvtyggere i forbrugerleddet, så der i højere grad er sammenhæng mellem pris og udledning af CO2. Efter forslagsstillernes opfattelse er klimabelastende fødevarer i dag reelt alt for billige i forhold til den klimabelastning og dermed samfundsskade, de forårsager.«

Ren fornuft og ansvarlighed

Kun Alternativet selv stemte for forslaget, mens alle andre partier trykkede på den røde knap og dermed forkastede forslaget.

»For os er det ren fornuft og ansvarlighed at lytte til videnskaben og følge eksperternes anbefalinger. Men nogle gange er det altså op ad bakke. Så må vi træde endnu hårdere i pedalerne. Vi giver i hvert fald ikke op«, erklærer fra Alternativet.

Ifølge den grønne tænketank Concito er den vigtigste ændring, man kan gøre, at skifte kød og mælkeprodukter ud med plantebaserede alternativer, hvis man vil skrue mærkbart ned for madens klimabelastning.