Coop er Danmarks mest bæredygtige virksomhed

Coop går fra sort til grøn energi.

Coop ligger helt i top med Rema 1000 på andenpladsen. Også SuperBrugsen og Irma er med i top 10 over de mest bæredygtige virksomheder i Danmark.

En dagligvarekoncern, tre dagligvarekæder og tre dagligvareleverandører er alle på årets top 10 over de mest bæredygtige virksomheder i Danmark.

Det viser Sustainable Brand Index 2019, skriver Dansk Handelsblad.

Ligesom i 2017 er det også denne gang forbrugerejede Coop, der topper isten over Danmarks mest bæredygtige virksomheder.

»Det er tydeligt, at danskerne godt kan lide Coops aggressive holdning til alt fra kemikalier og økologi til dyrevelfærd. Peter Høgsteds aktivisme er også forfriskende og en succesfaktor for Coop«, siger Erik Elvingsson Hedén, stifter af Sustainable Brand Index, til Dansk Handelsblad.

Udover at vinde imponerer Coop ved at have hele tre brands i top 10 (Coop, SuperBrugsen og Irma), og netop dagligvarekæderne er sammen med hotel- og telekommunikation de brancher, der er gået mest frem i år.

Af Coops kæder er SuperBrugsen og Irma placeret som henholdsvis nummer fem og ni, mens Kvickly er listet på en 12. plads, Daglig’Brugsen som nummer 15 og Fakta på 22. pladsen.

Årets top 10

1. Coop

2. Rema 1000

3. Thise

4. Lego

5. Superbrugsen

6. Tesla

7. IKEA

8. Urtekram

9. Irma

10. Friland

Kilde: Sustainable Brand Index