Venstre sylter klimalov

Jens Joel er er på hjemmebane, når han i dag deltager i et debatmøde på Godsbanen i Aarhus om klimakrisen. Han deltager sammen med blandt andre Pernille Skipper fra Enhedslisten og Theresa Scavenius fra Alternativet Foto: Gustav Bech

Det her er en feberredning inden valget. Der er ingen tvivl om, at det er deres måde at undgå, at vi skal stemme om det her inden et valg, siger Socialdemokratiets Jens Joel.

KLIMA – Danmark får ikke en ny klimalov foreløbig. 67.000 vælgere har på rekordtid skrevet under på det populære borgerforslag om en klimalov, som skulle have været behandlet i Folketinget tirsdag.

Men nu er forslaget skudt uden for banen på ubestemt tid, efter at Venstre har indsendt en byge af tekniske spørgsmål mere end to uger efter tidsfristen for spørgsmål udløb.

Det skriver Politiken fredag.

Oppositionen frygter, at borgerforslaget umuligt kan blive behandlet, før udskrivelsen af et valg vil bremse det sædvanlige folketingsarbejde. Et valg, hvor netop klima er udset af oppositionen som et vigtigt emne, fordi man føler, man her står stærkere end regeringen.

»Det her er en feberredning inden valget. Der er ingen tvivl om, at det er deres måde at undgå, at vi skal stemme om det her inden et valg«, siger klima- og energiordfører Jens Joel (S), til Politiken.

67.000 har skrevet under

67.000 danskere på rekordtid har underskrevet borgerforslaget, men i stedet for at få vedtaget en lov, har energiminister Lars Lilleholt i stedet nedsat først et såkaldt unge klimaråd og dernæst et ældre klimaråd.

Ved den første behandling i Folketinget i februar stod det klart, at der var dyb uenighed mellem de to fløje. Oppositionen til venstre bestående af Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale og SF, stillede sig bag borgerforslaget og krævede en hurtig vedtagelse, så der kan komme gang i arbejdet med en ny klimalov.

Regeringen og Dansk Folkeparti nøjedes med at rose de gode ideer i forslaget, men mente, at der måtte en længere høring til.