Til kamp mod factory farms

Leo, Moopheus og Chickity fortsætter kampen mod de fæle industri-landbrug i ny tegnefilm på nettet. (Se videoklip nederst i artiklen.)

Tegnefilm – Action, romantik og gylle.

Den populære pris-vindende Meatrix tegnefilm har nået over ti millioner mennesker med dens budskab om at redde små familielandbrug, før de bliver fuldstændig udraderet af store, fæle industri-landbrug med tusindvis af hormonpumpede dyr stuvet sammen i mega-store stalde.

Nu er nummer to lanceret på nettet med fri adgang for alle.

I den nye film fortsætter eventyret om vores tre helte: Grisen Leo, koen Moopheus og hønen Chickity, som finder ud af, hvad der i virkeligheden foregår ude på de kæmpemæssige amerikanske kvægbedrifter, hvor gyllen flyder i stride strømme.

Pumpes med hormoner
Her er malkerobotter, gyllekanoner og bedrøvede køer, der pumpes med hormoner og antibiotika: og her er kalve, der tages fra moderen med det samme og lever under kummerlige forhold, mens skruppelløse, sortklædte mænd fra agro-industrien stryger profitten.

Men det kan blive anderledes. Hvis blot forbrugerne tænker sig om og begynder at stille krav, fremgår det af den fire minutter lange animationsfilm.

– I de sidste to år har vi frelst mere end ti mio fra løgnen. Folk er vågnet op og er begyndt at tænke over, hvor deres mad kommer fra. You’ve done well, Leo, lyder det anerkendende fra Moopheus.

I en drømmesekvens ser Leo ud over en idylisk mark med græssende køer og en lyslokket smilende pige med fletninger, der siddende håndmalker  en ko.

Han rives dog brat ud af drømmen af Moopheus, der fortæller, at sådan var det kun i gamle dage. Leo får dernæst de sorte solbriller på, der gør ham i stand til at gennemskue den frygtelige sandhed om de dyrefjendtlige, forurenende industribrug, der producerer fødevarer af dårlig kvalitet til de amerikanske forbrugere.

Filmen kan ses på Youtube. Den første i serien kan ses her.