Størst interesse for økologi i de store byer

Fødevareminister Mogens Jensen håber, at en ny handelsaftale med Kina kan lette eksporten af økologiske varer.

75 procent af de økologiske madvarer bliver solgt i København, Aarhus og andre større byer. Økologi forbedrer miljøet, siger FDB.

ØKOLOGI – Interessen for at købe økologisk mælk, ost, kartofler og gulerødder er overvældende i de store byer. Men på landet er det svært at få borgerne til at købe økologiske varer, mener FDB.

75 procent af virksomhedens økologiske produkter bliver afsat i forretninger i hovedstaden og i de større provinsbyer, skriver Ritzaus Bureau.

FDB har netop sat skub i en stor kampagne med brochurer og opskrift-bøger for at fortælle borgerne om muligheden for at købe de økologiske produkter, der er dyrket uden kunstgødning og sprøjtemidler. Og i næste uge lanceres økologiske æbler i forretningerne.

FDB’s formand, Bjarne Møgelhøj, siger, at virksomheden i fremtiden vil gå mere aktivt ind i miljødebatten.

Økologi forbedre miljøet
– Forbrugerne i storbyerne er mere bevidste om produkterne. I landdistrikterne føler mange forbrugere det nok som en trussel mod de traditionelle landmænds metoder med disse nye produkter. Men når vi tager fat på økologien, så skyldes det, at økologiske metoder forbedrer miljøet, siger han.

Ifølge Møgelhøj er det mere usikkert, om produkterne forbedrer sundheden.

FDB vil opfordre alle forretninger – også de små brugser på landet – til at køre med økologiske varer.

I øjeblikket er næsten 15 procent af de kartofler og gulerødder, som virksomheden sælger dyrket efter økologiske metoder. FDB har direkte kontakt med avlerne, som får aflagt uanmeldte kontrolbesøg, der skal sikre, at betingelserne overholdes – nemlig ingen sprøjtemidler og kunstgødning.