Nyt fællesskab: Vi dyrker motion og holder naturen ren samtidig

Esben Thøstesen samler skrald med sine børn. Han er projektleder ofr Bevæg dig for livet i Tønder Kommune og har taget initiativ til facebook-gruppen #skridtogskrald.

Corona-krisen isolerer os, og mange savner at være del af et fællesskab, mener Esben Thøstesen. På få dage har han samlet næsten 10.000 børn og voksne, der vil dyrke motion og samtidig holde naturen ren.

CORONA Corona-krisen har lukket det meste af Danmark ned, og mange er i de kommende uger sendt på tvungen ferie eller skal isolere sig derhjemme for at begrænse smittespredningen. Også idrætslivet er sat på pause, men fra Tønder vokser et nyt digitalt fællesskab.

Facebook-gruppen #skridtogskrald er i løbet af mindre end en uge gået viralt og har i dag søndag er tæt på 10.000 medlemmer. Du finder facebookgruppen her.

Formålet med gruppen er at inspirere os alle til at komme ud og røre sig og samtidig rydde op i naturen. Alt sker i sikker afstand til andre og med handsker for at sikre deltagerne mod smitte.

Bag initiativet står Esben Thøstesen, der er projektleder for Bevæg dig for livet i Tønder Kommune. Bevæg dig for livet er et samarbejde mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund, Nordea-fonden og TrygFonden om at gøre Danmark til verdens mest aktive nation.

»Jeg fik idéen, fordi jeg oplevede, hvordan folk alligevel skulle ud og lufte hund, have lidt luft til hovedet eller trille med børnene som mig selv. Og jeg tænkte, at det var helt oplagt at kombinere det med at gøre naturen til et renere sted for os alle sammen at færdes, når nu vi er så mange, der nyder at komme i det fri«, fortæller Esben Thøstesen.

Han lægger dog ikke skjul på, at tilslutningen har overrasket ham.

»Billederne af fulde skraldesække får stor positiv respons derinde. Det bekræfter mig i, at der er mange derude, der allerede savner det at være en del af et meningsfuldt fællesskab lige nu«, siger Esben Thøstesen.

Bevæg dig for livet

Tønder har siden begyndelsen af 2019 været samarbejdskommune i Bevæg dig for livet. Det betyder, at kommunen sammen med 20 andre kommuner landet over forpligter sig til at arbejde for flere aktive borgere på tværs af kommunens forvaltninger.

I Bevæg dig for livet er man overvældet over de mange gode initiativer, der vokser frem. Og man arbejder på at brede #skridtogskrald ud til resten af landets visionskommuner.

»Alt tæller i en tid som nu, og her er ’skridt og skrald’ et oplagt eksempel på, hvordan man sniger bevægelse ind i hverdagen«, siger Per Nedergaard Rasmussen, der er projektleder i den kommunale enhed i Bevæg dig for livet.

Naturen er i forvejen de voksne danskeres mest foretrukne arena for motion. Tal fra Idrættens Analyseinstitut viser, at 44 procent af alle voksne dyrker idræt i naturen.

Gode råd når du færdes i det fri

  • Hold afstand og undgå fysisk kontakt
  • Begræns antallet af personer, I går sammen. Gå enten alene eller med nogle få af dine nærmeste
  • Nys eller host i et engangslommetørklæde eller i ærmet ved albuebøjningen
  • Hvis du er sløj – så bliv hjemme
  • Sørg for god håndhygiejne før, under og efter turen

Kilde: Facebookgruppen #skridtogskrald