Lars Midtiby bliver ny direktør i DN

Lars Midtiby er 41 år og har tidligere været partisekretær i Socialdemokratiet. 1. september bliver han ny direktør i Danmarks Naturfredningsforening

Tidligere partisekretær i Socialdemokratiet bliver ny direktør i Danmarks Naturfredningsforening. Sammen med Maria Reumert Gjerding skal han fra september udgøre den daglige ledelse i Danmarks største grønne forening.

NATUR – Danmarks Naturfredningsforening har ansat ny direktør. Valget er faldet på 41-årige Lars Midtiby, som kommer fra en stilling som direktør i Danske Handicaporganisationer. Før det var han gennem mange år partisekretær i Socialdemokratiet og har stor politisk og organisatorisk erfaring.

Maria Reumert Gjerding er begejstret for ansættelsen og ser frem til et tæt samarbejde med den nye direktør: 

«Vi er utrolig glade for at kunne ansætte en direktør med så stor organisatorisk og politisk erfaring til at bistå mig og vores hovedbestyrelse med at udvikle Danmarks Naturfredningsforening som forening og interesseorganisation«, siger hun.

»Den grønne dagsorden har aldrig stået stærkere. Og med ansættelsen af Lars Midtiby som ny direktør opruster vi, så vi i de kommende år kan blive endnu stærkere til at kæmpe for naturen og den grønne omstilling«. 

Lars Midtiby bliver som direktør øverste administrativ leder af Danmarks Naturfredningsforenings sekretariat med 65 medarbejdere og en omsætning på næsten 100 millioner kroner. Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks ældste og største grønne forening med mere end 130.000 medlemmer og 95 lokalafdelinger.

Den grønne omstilling
Lars Midtiby glæder sig til at indtage direktørposten i Danmarks Naturfredningsforening: 

»Vores generations største udfordring er at lykkes med den grønne omstilling i tide og få bremset naturens tilbagegang. Det er et kæmpe privilegium, at jeg nu får mulighed for at kaste al min energi ind i det arbejde som en del af Danmarks største grønne organisation«, siger han.

»Vi har netop haft et folketingsvalg, hvor vælgernes dom var grøn. Nu er det afgørende, at det folkelige pres fastholdes, så de grønne meldinger fra valgkampen bliver omsat til konkret handlinger, der gør en forskel for naturen og klima«. 

Lars Midtiby kommer med erfaring som både partisekretær fra Danmarks største partiorganisation og direktør for Danske Handicaporganisationer, der som paraplyorganisation har organisereret foreninger med tilsammen 340.000 medlemmer. 

Og netop Midtibys erfaring med medlemsdrevne organisationer og frivillighed giver ham et stærkt afsæt til at lykkedes i rollen som direktør i Danmarks Naturfredningsforening, mener Maria Reumert Gjerding.

»Vi er en af Danmarks største frivillige foreninger. Og vi har netop frivillighed og organisationsudvikling som en af de centrale strategiske indsatser i de kommende år, hvor vi som forening skal være langt bedre til at rumme og favne det spirende grønne engagement og give flere danskere mulighed for at handle og gøre en forskel for naturen og klimaet. Det kommer Lars til at få en nøglerolle i at realisere«, siger hun.