Grøn jobvækst kræver høje politiske ambitioner

Grøn omstilling gavner både vækst og beskæftigelse, viser en ny rapport fra den grønne tænketank Concito. Foto: Colourbox

Den grønne omstilling har været god for vækst og beskæftigelse i hele Danmark, og der er et stort potentiale for grøn vækst i de kommende årtier, hvis Danmark formår at fastholde sin position som grøn vindernation, viser ny CONCITO-analyse.

Den grønne omstilling og det stigende verdensmarked for grønne teknologier har medført, at beskæftigelsen inden for grønne varer og tjenester i Danmark aldrig har været så høj, som den er nu, og fremadrettet er forventningen, at de globale investeringer i grønne løsninger vil stige voldsomt.

Analysen om »Den danske grønne beskæftigelse« viser, at den grønne omstilling hidtil har været rigtig god for dansk vækst og beskæftigelse. Dels har den bidraget med mange tusind grønne jobs i hele landet. Den har trukket den danske produktivitet op, og den har styrket både dansk BNP og eksport.

Men den globale konkurrence vil øges i de kommende år, og Danmarks førerposition er ikke givet. Danmark risikerer at sætte de potentielt store positive effekter på vækst, beskæftigelse og værditilvækst over styr.