2.400 danske kirker skal være grønne og klimavenlige

Landets knap 2.400 kirker skal være grønnere og mere klimavenlige. Det erklærer landets biskopper, der har tilsluttet sig det nationale klimamål om en reduktion af CO2-udledningen på 70 procent. Foto: Colourbox

Folkekirken tilslutter sig Danmarks klimamål om at reducere udledning af klimagasser med 70 procent inden 2030. Hver tiende kirke er allerede certificeret som grøn kirke.

KLIMA – Landets knap 2.400 kirker skal være grønnere og mere klimavenlige, lyder det fra biskopperne, der har tilsluttet sig det nationale klimamål om en reduktion af CO2-udledningen på 70 procent inden 2030.

»Vi vil gøre så meget, vi kan, for at nå målet på 70 procent inden 2030«, siger Peter Fischer-Møller, biskop over Roskilde Stift, til Kristeligt Dagblad.

Hver tiende kirke er allerede grøn
Mange menighedsråd og kirker er allerede i gang med arbejdet. Faktisk er 240 kirker, hver tiende, blevet certificeret som grøn kirke. Det kræver, at man kan svare ja til mindst 25 ud af 48 tiltag om bæredygtig adfærd. Det handler eksempelvis om energiforbrug, sortering af affald, driften af kirkegården og måden, kirkens jorde dyrkes på.

Formanden for de grønne kirker, provst Keld Balmer Hansen, Bogense Provsti, forventer flere grønne kirker efter biskoppernes melding.

De ti biskopper har på et bispemøde besluttet, at folkekirken skal tilslutte sig klimamålet, der blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget før jul, oplyser Kristeligt Dagblad.