Fri i naturen: Videoer guider børnefamilier i påsken

Se hvordan du maler påske æg, spiller naturbingo, finder en hugorm eller laver en foderautomat til dyrene i haven. Foto: Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening er klar med nye videoer, der gør det lidt lettere at finde på sjove aktiviteter i påskeferien.

NATUR – Danmarks Naturfredningsforening er klar med nye videofilm, der giver ny inspiration til, hvad I kan lave sammen. Se fx hvordan man maler påskeæg med naturens egne farver, laver en foderautomat til dyrene i haven, spiller naturbingo eller finder en hugorm.

Konceptet hedder Frikvarter i naturen og er udviklet af Danmarks Naturfredningsforening. Der er timevis af sjov i haven og naturen for hele familien, lover naturvejleder Thomas Neuman.

– Aldrig har så mange danskere fået øjnene op for, hvad naturen kan. Både når det handler om at finde energi og ro, men også som et fantastisk undervisningsredskab. 

– Rigtig mange familier skal holde påskeferie på en anden måde end planlagt. Med vores nye koncept håber vi at kunne give børnefamilierne inspiration til nogle sjove aktiviteter i påsken, siger han.

Flere aktiviteter udenfor

Vuggestuer, børnehaver og de mindste klassetrin i skolerne åbner igen efter påske, men på en nye måde, som blandt andet betyder, at pædagoger og lærere skal lave flere aktiviteter udenfor. Og her håber Thomas Neuman, at skole og insitutioner kan finde inspiration i »Frikvarter i naturen«. 

– Vi har lavet en række videoguides til lette aktiviteter, som skoler og institutioner også kan finde inspiration i, når dagligdagen starter op efter påske på en noget anderledes måde. Og her håber vi selvfølgelig, at vores dygtige lærere og pædagoger også vil bruge anledningen til at komme mere ud og bruge vores fantastiske natur. 

Her kan du se videoer:

Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforenings YouTube-kanal