Butikkerne: Ingen grund til at hamstre pga Corona

Corona-virusen har fået mange til at spekulere i om, der er dagligvarer nok i butikkerne. Det er der, hvis forbrugerne handler som de plejer, lyder det fra dagligvarehandlen. Foto: Sine Fiig

Vi har masser af varer på hylderne, lyder det fra butikkerne, som opfordrer folk til at handle, som de plejer.

MAD – Onsdag aften oplevede flere butikker et overvældende pres fra kunder, der hamstrede varer.

Men ifølge Lars Aarup, kommunikations- og analysechef i Coop, er det ikke et generelt problem. Det er især københavnerne, der onsdag aften væltede ind i butikkerne for at fylde indkøbsvognen.

Corona-virusen har nemlig fået mange til at spekulere i om, der er dagligvarer nok i butikkerne, efter at statsminister Mette Frederiksen onsdag aften indførte nye skærpede restriktioner og lukkede blandt andet landets skoler og dagtilbud i de næste par uger.

Du skal handle som du plejer

Men der er varer nok, forsikrer de store butikskæder.

»Det er der, hvis forbrugerne handler, som de plejer og ikke øger deres indkøb helt ekstra-ordinært«, skriver Salling Group, Coop, Dagrofa og Rema 1000 i en fælles pressemeddelelse.

Indtil nu har de fleste generelt taget det mere roligt, end man har set i visse andre lande, hvor forbrugerne har øget deres indkøb af daglige fornødenheder markant.

»I Danmark er der foreløbig kun begrænsede udsving, der kan betyde, at enkelte basisvarer er udsolgt i perioder. Men butikkerne vil løbende få friske forsyninger på alle varegrupper – der kan dog være særlige udfordringer med håndsprit«, lyder det fra de store butikskæder.

Derfor opfordrer Salling Group, Coop, Dagrofa og Rema 1000 kunderne til at købe ind som de plejer. Så vil der være nok til alle.