Thulesen Dahl dødtræt af »klimahysteri«

Kristian Thulesen Dahl er træt af det, han kalder »klimahysteri« og vil i stedet frede landbruget for klimaindgreb. Pressefoto

Dansk Folkeparti vil frede landbruget i klimadebatten og bryder sig ikke om den grønne dagsorden.

Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, er dødtræt af det han kalder »klimahysterisk« valgkamp. Danskerne må spise lige hvad de har lyst til, siger han. I stedet vil han helt frede dansk landbrug i klimadebatten.

»Jeg er dødtræt af, at den her valgkamp er gået ud i grøn, grønnere, grønnest. Det er nærmest overbudspolitik, vi ser«, siger han ifølge DR.

Han mener helt vi glemmer, hvor vi kommer fra som land.

»Vi er et gammelt, stolt landbrugsland, der producerer fødevarer af meget høj kvalitet. Men det er nærmest kastet ud med badevandet, fordi vi nu skal diskutere klima på en fordømmende måde», siger Kristian Thulesen Dahl (DF), der i går som et led i valgkampen besøgte et af de helt store landbrug med 1.500 malkekøer ved Holstebro i Vestjylland.

Vælgerne prioriterer klima og miljø

En vælgermåling for Altinget.dk viser, at næsten hver anden vælger anser klima og miljø for at være et af de aller vigtigste emner i valgkampen. Måske overraskende gælder det også for en stor del af vælgere, der stemmer Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti, der har været støtteparti for Lars Løkkes regering, er siden folketingsvalget for fire år siden styrtdykket i meningsmålingerne og står med lidt over ti procent af stemmerne til at miste næsten halvdelen af pladserne i Folketinget.