Drop alle tomme flasker og dåser på én gang og få pengene straks

Der bliver afleveret knap 600.000 tomme flasker og dåser om måneden på Høje Taastrup Pantstation. Det er fire gange så mange som for fem år siden. Foto: Dansk Retursystem

Forbrugerne er vilde med at aflevere mange tomme flasker og dåser på én gang ved bare at hælde dem i Drop & Go, da Dansk Retursystem sidste år testede det seneste bud på en ny måde at aflevere pant på. Fra i dag bliver den indført igen i Høje Taastrup.

Fra i dag kan kan du igen komme af med dine tomme dåser og flasker ved blot at hælde dem af på én gang og straks få udbetalt pengene

Dansk Retursystem, der driver det danske pantsystem, vil gøre det lettere for os alle at aflevere tomme flasker og dåser med pant, og det seneste år har virksomheden testet en mobil afleveringsløsning med stor succes.

»I 2018 testede vi den mobile løsning, Drop & Go, hvor forbrugerne kan masseaflevere – og få deres pantpenge med det samme. Vi vil gerne se, om den løsning kan bruges på pantstationerne, og derfor tester vi i første omgang ved at ombygge pantstationen i Høje Taastrup«, forklarer Marlene Fris, der er markedsdirektør i Dansk Retursystem.

Drop & Go fra i dag

Det er netop fra i dag, mens den nye teknologi indbygges i pantstationen, at forbrugerne igen kan aflevere tomme flasker og dåser i Drop & Go, der bliver opstillet ved siden af pantstationen på genbrugsstationen i Høje Taastrup. I Drop & Go hældes dåser og flasker ned i en sluse, hvorefter de bliver talt automatisk, og panten kan udbetales.

»Drop & Go blev testet på festivaler, hos Dagrofa og ved Rødovre Centrum. De steder var Drop & Go bemandet, og det er en dyr løsning. Derfor vil vi gerne teste teknologien i pantstationen i Høje Taastrup, uden at der ikke er personale til stede. Mange forbrugere har spurgt til, hvornår løsningen vendte tilbage, og de kan nu sætte kurs mod Høje Taastrup«, siger Marlene Fris.

Drop & Go kan prøves ved pantstationen i Høje Taastrup fra tirsdag d. 23. april kl. 10:00. Til maj genåbner selve pantstationen med den nye teknologi.

FAKTA

  • Der bliver afleveret knap 600.000 tomme flasker og dåser om måneden på Høje Taastrup Pantstation. Det er fire gange så mange emballager, som der blev afleveret hver måned for 5 år siden.
  • Det er i weekenden, der er flest, som sætter kurs mod pantstationen i Høje Taastrup for at aflevere deres tomme flasker og dåser.
  • Da Drop & Go stod ved Rødovre Centrum sidste år, blev det landets største afleveringssted.

Kilde: Dansk Retursystem