Borgernes helbred er på auktion i dag

Lars Muhl

DEBAT – Energiministeriet udbyder frekvenser til udrulning af 5G-netværk i Danmark, men anerkendte forskere fra hele verden advarer mod konsekvenserne for mennesker, dyr og planter, skriver Lars Muhl.

Af Lars Muhl, komponist og forfatter

Borgernes helbred er på aktion i dag tirsdag, og du er ikke inviteret.

I dag afholder Energiministeriet nemlig auktion bag lukkede døre. Her udbydes frekvenser til udrulning af 5G-netværk i Danmark, som de inviterede teleselskaber kan byde på.

Pressen og borgerne er forment adgang. Og dette på trods af, at en lang række anerkendte forskere fra hele verden, inklusive WHO, advarer mod de konsekvenser 5G har for mennesker, dyr og planter.

Særligt børn og ældre, der i forvejen er svage, vil blive ramt. En ting er, at der på denne måde spilles hasard med danskernes helbred, men det mest nedslående er, at både Sundhedsstyrelsen og et enigt folketing ukritisk står bag beslutningen, trods alle advarslerne.

Tvivlen bør kommer borgernes sundhed til gode
Selv hvis der havde været tvivl om farligheden ved 5G, burde denne tvivl vel altid komme borgernes helbred til gode og ikke, som i dette tilfælde, industriens skatkiste.

Det ser derfor ud til, at hvis ikke VI gør noget, får dette lov til at passerer uden videre.

Derfor: Protestér, og del din protest med andre.

Hvis ikke os, hvem så?
Hvis ikke nu, hvornår så?