Aarhus: Grøn uge for fremtiden med klimaevents

Global Week for Future blev indledt med fredagens store klimaoptog igennem Aarhus og taler foran Rådhuset. Foto: Gustav Bech

Den Grønne Studenterbevægelse i Aarhus er gået sammen med andre grønne organisationer. Sammen står de bag Global Week for Future i ugen 20.-27. september.

Af Rebecca Goldschmidt, studerende og klimaaktivist

GLOBAL WEEK FOR FUTURE I AARHUS – I Danmark har regeringen besluttet at nå målet om 70 % CO2 reduktion i 2030. Århus har fået en lydløs elektrisk bus. På Klimasekretariatet i Århus Kommune sidder der kompetente mennesker og arbejder på at fikse byens grønne fremtid. Det ser ud til, at vi nu bevæger os i en mere klimavenlig retning.

Politikernes mod og vilje til at sætte grønne mål skyldes ikke mindst de råb og klimakald, der det sidste års tid virkelig har taget fart blandt befolkninger verden over. Men målet er langt fra nået.

Derfor er en række grønne organisationer i Århus gået sammen om at sætte et internationalt initiativ »Global Week for Future« på den århusianske kalender. Denne klimauge, som strækker sig fra den 20. – 27. september, vil i anledning af FN’s klimatopmøde blive markeret med bl.a. demonstrationer, folkekøkken & klimadebat, strikkeklub, fælles klimameditation, strejker og alt muligt andet, som Gud og hver mand kan deltage i.

Ugen blev skudt i gang fredag d. 20. september kl. 9.30-12.00 med Global Klimastrejke på Rådhuspladsen. Denne dag strejkede børn og unge verden over og kræver en bæredygtig fremtid.

Break for Climate
Den 27. september bliver ugen afrundet med Break for Climate, hvor voksne rundt om på kloden kan svare på de unges kald og fortælle, at de heller ikke vil gå på arbejde, hvis der ingen fremtid er for deres børn. I Århus mødes vi kl. 12.00 på Store Torv og danner derfra en menneskekæde så langt som fremmødet rækker. Klokken 14.00 kan man med god samvittighed genoptage arbejdsdagen.

Ugens begivenheder og alle informationer er at finde på Facebook under siden »Global Week for Future – Aarhus«.

Kom med og brug din stemme til at fastholde klimahandling som det øverste punkt på den politiske dagsorden. Tag en ven eller kollega med, og så sørger vi sammen for at skabe god stemning og godt humør.

Kalender
Efter den store klimastrejke fredag, hvor skolebørn, studerende og alle andre demonstrerede for »en grøn og lækker fremtid«, får du lige en liste over kommende arrangementer.

21. september: Global Cleanup Day. Skraldeindsamling til vands og til lands. Lokation: Søren Frichs Vej 20. tid: 10-15.

23. september: Morgendemonstration. Lokation: Krydset ved Banegårdspladsen/Park allé. Tid: 7.30-8.30

24. september: Klimameditation. Lokation: Folkestedet. Tid: 16.30-17.30.

24. september: Strikkeklub/del dine grønne hverdagstips. Lokation: Cafe Mellemfolk. Tid: 16-18.

26. september: Folkekøkken og Klimadebat. Lokation: Domen. Tid: 17-21.

27. september kl. 12-14: Break For Climate. Dette er de voksnes tur til at strejke. Vi forlænger frokostpausen og mødes ved Store Torv, hvor der vil være nogle taler, før vi danner en menneskekæde op ad strøget. Jeg ved, at Merkur Bank har givet deres ansatte fri til at deltage i strejken.

Der kommer flere events ind løbende.

Det her er et link til begivenheden, hvorunder der er links til alle de andre begivenheder, så I kan se flere detaljer. https://www.facebook.com/events/2444618832528776/

Rebecca Goldschmidt skriver jævnligt for Jordbrug.dk.