Site icon Jordbrug.dk

Børn er vilde med at være miljøvogtere og passe på naturen

Over 1.000 børn meldt sig som frivillige til at samle plastikaffald, og flere kommer til for hver dag, der går. Foto: Casper Tybjerg/Havmiljøvogterkampagnen

Over 1.000 børn mellem 8 og 14 år har meldt sig som frivillige junior-havmiljøvogtere og bruger nu en stor del af fritiden på at opsamle plastik og andet løst affald på de danske strande.

Danske børn tager ansvar for natur og miljø og viser en imponerende interesse for at opsamle plastik og andre former for løst affald i naturen. Nu tager de også det næste skridt og melder sig ind som frivillige i en organisation, der arbejder for et renere havmiljø i Danmark.

Den specielle junior-afdeling af Forsvarets Havmiljøvogterkampagne er blevet en stor succes. Junior-afdelingen er for børn mellem 8 og 14 år, og på nuværende tidspunkt har over 1.000 børn meldt sig som frivillige. Tallet stiger for hver dag.

Forsvarets Havmiljøvogterkampagne tæller i dag over 22.000 frivillige medlemmer, og det specielle tilbud til børn mellem 8 og 14 år omfatter en junior-pakke, der gør det let – og en smule sejt og prestigefyldt – at opsamle havfald, som er Forsvarets betegnelse for alt det løse affald, der bliver smidt på strandene og i havet.

Junior-pakken består af en lille quizbog med sjove spørgsmål om havets dyr, flotte klistermærker med »Nej tak til havfald«, en rød havmiljøvogterhue, et badge til at sætte på jakken og specielle praktiske havfaldsposer, der gør det let at komme i gang med at samle havfald. Og som noget helt nyt giver medlemsskabet af klubben også en gratis adgangsbillet til Den Blå Planet, der er Nordeuropas største akvarium.

Næste generation forstår sammenhængen

»Det store antal af frivillige børn viser, at næste generation ikke blot har en god miljøforståelse, men også er villige til at handle. Og børns gode vaner varer ofte ved resten af livet. Medlemskabet kan derfor blive en uddannelse til fremtidens miljøbevidste voksne, fortæller Birgitte Vagnholm, der er overassistent i Søværnskommandoen og ansvarlig for kampagnen.

»Hver dag færdes masser af børn på stranden sammen med deres forældre eller bedsteforældre, og det giver mere end almindelig god mening, at dette fællesskab benyttes til at oplære børnene som fremtidens voksne og til at passe på vores havmiljø, mener Birgitte Vagnholm.

Af rent praktiske årsager kræver et barns medlemskab af junior-afdelingen, at mindst en af forældrene allerede er medlem af Forsvarets Havmiljøvogterkampagne, som er Danmarks første, største og længstlevende kampagne mod havfald.

Exit mobile version