Ifølge Danmarks Statistik voksede salget af økologiske varer med 14 procent fra 2017 til 2018. Det betyder, at hver dansker i gennemsnit spiste økologiske fødevarer for omkring 2.750 kroner sidste år. Salget af økologisk kød runder for første gang en milliard.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at danske forbrugere endnu en gang har løftet salget af økologiske varer til nye rekordhøjder.
Det er igen salget af økologisk frugt og grønt, der er steget kraftigt fra 2017 til 2018, med hele 16 procent. En anden stor varegruppe, mælk og mejeriprodukter, er i samme periode steget med 12 procent. Salget af økologisk ost er også steget meget markant med 18 procent
Kød runder for første gang en milliard
Salget af økologisk kød har for første gang rundet en milliard kroner. Det skyldes, at flere supermarkeder over hele landet nu tilbyder et større udbud af økologisk kød, hvor det før kun var i de større byer, forbrugerne kunne finde et sådant udvalg. Salget af økologisk kylling er steget med hele 30 procent.
Udover frugt og grønt samt kød er salget af økologiske æg igen steget. Denne gang med 9 procent. Der er også en stor stigning i salget af økologisk øl, vin og spiritus; nemlig hele 17 procent.
»Ligesom det er tilfældet med det økologiske kød, fylder andelen af luksusvarerne også mere på supermarkedets hylder, end de gjorde for bare få år siden. Samlet set betyder det, at vi forventer en stigning på 10-15 procent i salget af økologiske varer i 2019«, siger Kirsten Lund Jensen.