Slut med skjulte buræg i Rema 1000

Det er slut med skjulte buræg i Rema 1000. Foto: Colourbox

Tidligere har REMA 1000 droppet at sælge hele buræg i butikkerne. Nu er endnu en milepæl nået – alle såkaldt skjulte buræg er nu fortid i REMA 1000s varer.

MAD – REMA 1000 har tidligere indstillet salget af buræg i sine butikker over hele landet. Og i år er turen kommet til de skjulte buræg. Det gælder æg, producenterne bruger som ingrediens i for eksempel kageblandinger, mayonnaise og andre forarbejdede produkter, der indeholder æg.

Ændringen til ikke at bruge buræg som ingrediens har været en løbende proces, så producenterne kunne nå at følge med i omlægningen. Men nu er målet altså nået, og det glæder Anders Jensen, der er indkøbs- og marketingdirektør i butikskæden.

En milepæl

»Det er en milepæl i arbejdet med løbende at forbedre dyrevelfærden i relation til de varer, vi sælger. Jeg vil gerne takke både vores kunder og leverandører for at være med på denne rejse, som gør, at vi kan tage endnu et markant skridt i vores arbejde med ansvarlighed«, siger han.

Området for ansvarlige varer bliver løbende udvidet i REMA 1000. Discountkæden har for eksempel i år rundet 30 forskellige økologiske varer fra Gram Slot, som REMA 1000 er medejer af.

»Arbejdet med ansvarlighed i vores varer er en bred pallette af tiltag, der til sammen skal sikre bedre forhold for mennesker, miljø og dyr. Udfasningen af skjulte buræg er blot et eksempel på tiltag, der samlet set skal gøre det nemmere for vores kunder at tage det ansvarlige valg«, siger Anders Rene Jensen.