Op mod 300 arresteret under klimaprotester i London

Extinction Rebllion.

Politiet har foreløbig arresteret omkring 300 klimaaktivister, der blokerede veje og pladser i det centrale London. Extinction Rebellion fortsætter deres ikke-voldelige aktioner, som skal mobilisere befolkningen i kampen mod de globale klimaforandringer.

Klimaaktivister i London har varslet nye aktioner i de kommende dage og har planer om at sætte tog- og busdriften i stå. Det sker, efter at aktivister i de foregående dage har blokeret dele af det centrale London og spærrede for trafikken.

Extinction Rebellion kræver blandt andet, at regeringen reducerer drivhusgasemissionerne til nul i 2025 og vil aktionere ugen ud.

»Jeg er meget bekymret over planerne om, at demonstranterne vil forstyrre Londons undergrundsbane«, siger Londons borgmester, Sdiq Khan i en erklæring.

Klimakrisen giver os ikke noget valg

»Folk virkelig ønsker ikke at gøre dette, men regeringens manglende handling i lyset af denne nødsituation (klimakrisen) giver os ikke noget valg«, siger en talsperson for aktivisterne til avisen The Guardian.

Nye Extinction Rebellion-grupper skyder op i mange lande. Også i Danmark har aktivisterne udført aktioner i både Aarhus og København.

Extinction Rebellion er tilstede i 33 lande og vil – eller har allerede udført ikke-voldelige aktioner i 80 byer.