Økologisk vodka indtager nattelivet i København

På Y's Café & Cocktail bar mixes der nu også økologiske cocktails bag baren. Her er det Yvonne Kubach selv, der svinger shakeren. Foto: Povl Arne Petersen

De økologiske drinks og cocktails er populære hos både danske stamkunder og turisterne, fortæller Yvonne Kubach, der er indehaver af Y’s Café & Cocktailbar på Nørre Voldgade.

Af Povl Arne Petersen, journalist

Tidens trend med økologi og bæredygtighed har også fundet vej til Københavns natteliv. Blandt andet tilbyder den traditionsrige Y’s Café & Cocktailbar med stor succes et rent økologisk drinkskort som supplement til de traditionelle cocktails.

»Vi har helt klart kunne mærke, at efter vi lancerede de økologiske cocktails har vi fået flere stamkunder, som kommer igen og igen. Vi oplever også, at flere herboende udlændinge og turister er meget glade for vores økologiske drinks og cocktails,« fortæller en begejstret Yvonne Kubach indehaver af Y’s Café & Cocktailbar på Nørre Voldgade.

Danmarksmester i cocktails
Her har hun i tre årtier stået i spidsen for byens mest opfattende barkort. Hun er flere gange blevet Danmarksmester i cocktails og har også deltaget ved VM. Hun har i et stykke tid kunne fornemme, at kunder, som i det daglige lever økologisk og bæredygtigt, gerne ville kunne gå i byen uden at gå på kompromis med deres livsstil. Og de er vel og mærke var parate til at betale for det.

LÆS OGSÅ: Iværksætter sælger økologisk vodka til Indien

»Vi oplevede, at flere kunder efterspurgte økologiske drinks. I København er der et købestærkt publikum, der er parate til at betale for ekstraordinær kvalitet og oplevelser,« fortæller Yvonne Kubach, der er indehaver af Y’s Café og Cocktailbar.

Derfor var der også høje krav til ingredienserne, da hun besluttede sig for at supplere det eksisterende barkort med et økologisk et af slagsen. Først skulle hun finde en vodka, som kunne bruges og leve op til alle krav om smag, kvalitet og først og fremmest økologi og bæredygtighed.

Økologisk vodka lavet på vand fra grønlandske isbjerge
»Vi valgte den danskproducerede NIXONBUI Vodka, som er en fantastisk velsmagende og lækker vodka. Den er lavet på vand fra grønlandske isbjerge. De giver vodkaen en dejlig blødhed,« fortæller Yvonne Kubach.

Nu pryder et drinkskort med otte forskellige økologiske cocktails på baren. Alle otte er mixet med NIXONBUI Vodka.

»Kundernes favorit er helt klart Cucumber Delight, som består af vodka, limesaft, abrikos, syltetøj og frisk agurk blendet sammen. Det er en dejlig kølig og frisk cocktail,« slutter hun.