Odense Kommune kåret som verdens bedste indkøber i 2019

Konsulent Linett Hindberg og udbudschef Cecilie Førby modtog prisen. Foto: Miljøstyrelsen

Odense Kommune stiller krav om miljømærkede produkter og er med til at presse markedet i en positiv retning.

MILJØ – Odense Kommune løb af med prisen Verdens Bedste Indkøber 2019, oplyser Miljøstyrelsen.

Det blev afsløret på Forum for Bæredygtige Indkøbs og POGI’s årskonference på Aarhus Rådhus, som blev afholdt den 5. november.

Den nye hæderspris er indstiftet af Forum, POGI, IKA, DIEH og Miljøstyrelsen og bliver givet til en aktør, som har gjort et ekstra stort stykke arbejde med at bidrage til ét eller flere af verdensmålene gennem deres indkøb.

Odense Kommune modtager blandt andet prisen for »at stille krav om miljømærkede produkter, og fordi de har udviklet en metodisk tilgang, der øger bevidstheden hos leverandører og muliggør at andre offentlige virksomheder kan følge trop. Odense Kommunes tiltag inddrager aktivt forskellige klausuler, som styrker fokus på bæredygtighed og presser markedet i en positiv retning«, hedder det i begrundelsen.

»Vi er meget stolte. Prisen er en flot anerkendelse af vores indsats i Odense Kommune, og det giver naturligvis blod på tanden til at gøre endnu mere fremover«, sagde udbudschef Cecilie Førby, der sammen med konsulent Linett Hindberg modtog prisen på årskonferencen.