Nye aktier skal give flere muskler til økologisk fond

Danmarks Økologiske Jordbrugsfond er stiftet i februar 2017 af Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening.

Økologisk jordbrugsfond vil beskytte grundvandet og styrke indsatsen for klima, natur og miljø. Nu er fondens datterselskab Dansk Økojord A/S på vej med nye aktier.

Aktionærerne mødte talstærkt op til første generalforsamling i Dansk Økojord A/S, der blev afholdt 27. maj. Det var selskabets første ordinære generalforsamling, og ikke færre end 103 af de knap 700 aktionærer mødte op.

»Det var ganske overvældende at opleve dels det store fremmøde, dels den entusiasme, spørgelyst og glæde fra vores meget dedikerede aktionærer på vores første generalforsamling«, siger Susanne Herfelt, der er næstformand i Dansk Økojords bestyrelse.

Sammen med ros og anerkendelse af de resultater, der allerede er opnået, giver det »grobund for øget optimisme i forhold til vores vigtige og nødvendige sag«, siger hun.

Har investeret 44 millioner kroner
Dansk Økojord A/S har investeret over 44 mio. kr. i landbrug, og 390 hektar er nu ved at blive lagt om til økologisk drift. Flere investeringer er i støbeskeen, og derfor vil den nuværende aktiekapitalt formentlig være opbrugt i løbet af 2019.

»Vores forretningsmodel har vi vist sit potentiale i forhold til interesse og relevans. Jeg er derfor meget tilfreds med, at generalforsamlingen gav bestyrelsen mandat til at udvide aktiekapitalen med yderligere 52,7 millioner kroner, så vi kan fortsætte med vores mission og mod vores vision. Vi kan således tilbyde køb af aktier fra 1. juni 2019 og nu med nedsat mindstebeløb til 10.000 kroner«, fortæller formand Lars-Christian Brask.

Dansk Økojord A/S udbyder igen aktier i en tegningsperiode på fem år med start 1. juni 2019. Det giver potentiale til at investere for mere end 200 mio. kr. Og det vil gøre, at mere end 1400 hektar står overfor omlægning til økologi med klimahandlingsplaner, natur-og vildtplejeplaner og øget opmærksomhed på drikkevandsbeskyttelse.