Klodens tilstand med i vejrudsigten i britisk avis

Målingerne af klimagasser i atmosfæren bliver nu en fast bestanddel af den daglige vejrudsigt i The Guardian.

De globale klimaforandringer bliver en fast bestanddel af den daglige vejrudsigt i den seriøse britiske avis, The Guardian. »Folk har brug for at blive mindet om, at klimakrisen ikke længere er et fremtidigt problem«, siger chefredaktøren.

En af verdens førende aviser, britiske The Guardian, skriver historie. Den britiske avis vil fremover integrere målinger af de aktuelle udledninger af klimagasser som en fast del af den daglige vejrudsigt på linje med temperatursvingninger, stormvarsel og andre velkendte vejrfænomener, som

»Da jeg læste et brev fra en af vores læser, som opfordrede os til at inkludere oplysninger om klimaforandringer i vores vejrudsigt, syntes vi, det var en fantastisk idé, siger avisens chefredaktør, Katharine Viner.

»Mængden af kuldioxid i atmosfæren er steget dramatisk, og en måling af niveauet i vores daglige vejrudsigt er symbolsk for, hvad menneskelig aktivitet medfører for vores klima. Folk har brug for at blive mindet om, at klimakrisen ikke længere er et fremtidigt problem – vi skal håndtere det nu, og hver dag tæller«, siger hun.