Hanegals stiftere giver stafetten videre efter 25 år

Ulrich Kern-Hansen stiftede sammen med Fie Graugaard den økologiske virksomhed Hanegal for 25 år siden. Foto: Gustav Bech

Nye ejere ændrer ikke ved værdigrundlaget for den økologiske pionér-virksomhed, og stifterne er stadig med.

ØKOLOGI – De økologiske pionerer Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard fejrer 25års jubilæum i Hanegal A/S med salg af aktiemajoriteten og etablering af ny virksomhed.

Mange trak på smilebåndet ved mødet med de to pionerer og deres ambitioner og kompromisløse kamp for en mere miljø-, dyrevenlig og sund fødevareproduktion tilbage i 1990’erne. I dag er det netop disse værdier, som mange efterstræber, og som der tydeligvis er behov for i hele samfundet

Mandag 1. juli 2019 overtages 60% af Hanegals aktier af Future Food Invest Aps med Michael Vadgaard Jørgensen og Søren Hansen i spidsen.

De to har siden begyndelsen af 2018 været en del af Hanegal med 10% af aktierne. Som led i skift af aktiemajoritet fratræder bestyrelsesformand Thomas Bagge Olesen og giver pladsen til Michael Vadgaard Jørgensen.

»Hanegal er et af de absolut stærkeste varemærker indenfor økologi og sund fødevareproduktion. Vi glæder os meget til at udvikle virksomheden yderligere med de meget store potentialer vi ser i både Danmark og i udlandet, siger Michael Vadgaard Jørgensen.

Cees Kuypers, som har været medejer siden 2017, øger sin andel fra 10 til 15% via Kamelgården Aps.

85% plantebaseret i 2030
Ulrich og Fie ejer nu 25% af Hanegal via deres eget selskab, Organic Future A/S, og fortsætter i Hanegal med udvalgte ansvarsområder samt bestyrelsesarbejde.  

Derudover har de etableret en ny virksomhed. Organic Plant Protein A/S er navnet, og missionen er at fremme omstillingen til et mindre kødforbrug ved at udvikle nye planteproteiner, som både er velsmagende og har en struktur og konsistens, der gør dem egnede til at erstatte kødet i traditionelle kødprodukter som pålæg, pølser og middagsretter.

»Spis mindre kød« har altid været et af Hanegals statements. Den nye viden om klodens tilstand skærper dog målsætningen. Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen forventer, at udviklingen af nye økologiske teksturerede planteproteiner vil kunne bringe Hanegal helt i front med plantebaserede alternativer til de klassiske kødprodukter som pålæg, pølser og middagsretter.

Dermed vil det nye selskab også understøtte Hanegals målsætning om, at andelen af plantebaserede produkter skal øges markant i de kommende år.

Hanegals bestyrelse har netop besluttet at 85% af virksomhedens produkter skal være plantebaserede i 2030.

»Det er vigtigt for os, at vi nu kan videregive ansvaret for Hanegals videre færd til nogen, som vi tror på kan udvikle virksomheden med samme værdigrundlag som Ulrich og jeg har arbejdet for så længe – og salget af aktierne giver os samtidig mulighed for at stifte en ny virksomhed med en vigtig mission«, siger Fie Graugaard.