Grøn politik visnede i TV-duel mellem Løkke og Mette F

I stedet for at spørge Lars Løkke og Mette Frederiksen, hvad de personligt gjorde for for klimaet, kunne man jo have spurgt dem, hvordan de vil bruge lovgivningsmagten. Det er trods alt den magt, der gør dem interessante, mener Information.

Der var ikke meget at komme efter for de TV-seere, der havde sat næsen op efter en seriøs debat om klima, natur og miljø, da Venstres Lars Løkke Rasmussen og Socialdemokratiets Mette Frederiksen forleden tørnede sammen i den første tv-duel mellem de to, der begge går efter statsministrposten.

Klimapolitik og grøn omstilling er ellers emner, der er nået helt til tops på vælgernes prioriteringsliste. Alligevel kom debatten til at dreje sig om hofteoperationer, sundhedscentre og nedslidtes ret til at forlade arbejdsmarkedet.

Klimapolitikken blev reduceret til et spørgsmål om, hvad de to politikere havde gjort for at reducere deres personlige klimaaftryk, og det er simpelthen for ringe, skriver dagbladet Information i en leder.

»Den seriøse klimainteresse i befolkningen fortjener at modsvares af en alvor i, hvad journalister spørger om, og hvad statsministerkandidater svarer«, skriver Information.

Avisen ville gerne have haft svar på, »hvorfor Socialdemokratiets klimapolitiske oplæg er så indholdstomme. Tilsvarende burde Lars Løkke Rasmussen afæskes en forklaring på, om Venstre nu virkelig har gjort op med flosklen »grøn realisme« – forstået som en politik, hvor Danmark med kræmmerargumenter lusker sig bagest i rækken af klimaaktive nationer«, skriver Information.