Esben Lunde Larsens vildsvinehegn er færdig

Ændringen af landbrugspakken er sket i »fælles forståelse« med EU, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Foto: Kim Vadskær

Den 2. december bliver det sidste hegnsfag af det knap 70 km lange hegn monteret nær grænseovergangen ved Sofiedal.

LANDBRUG – Byggeriet af det knap 70 km lange vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse er nu i mål. Den 2. december bliver det sidste hegnsfag monteret nær grænseovergangen ved Sofiedal.

I den anledning har Miljø- og Fødevareministeriet inviteret pressen til at overvære den sidste del af arbejdet.

Det kontroversielle vildsvinehegn, der blev besluttet, da Esben Lunde Larsen (V) var miljø- og fødevareminister, er et ud af en række initiativer, der skal forhindre, at den den frygtede svinesygdom, afrikansk svinepest, når til Danmark.

Naturstyrelsen har været bygherre på vildsvinehegnet, som gik i gang i slutningen af januar. Det har taget 10 måneder at opføre det 80 millioner dyre vildsvinehegn, og arbejdet er udført af SER Hegn.

Det faglige grundlag er baseret på anekdotisk viden
Vildsvinehegnet er et politisk bestillingsarbejde, der hviler på et meget spinkelt og utilstrækkeligt fagligt grundlag, lød kritikken fra blandt andet WWF Verdensnaturfonden, og Esben Lundes efterfølger i ministerstolen, den nuværende leder af Venstre, Jacob Ellemann-Jensen, måtte i et skriftligt svar til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, erkende, at kritikken ikke var helt i hegnet.

»Det faglige grundlag for opførelsen af det kostbare vildsvinehegn er baseret på anekdotisk viden fra pensionerede dyrlæger« erkendte miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i svaret til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg 22. maj 2018.