Danske Michelin-kokke skal tiltrække endnu flere tyske turister

Dansk mad og gastronomi skal tiltrække flere turister. Kampagnen er især målrettet Tyskland, som er Danmarks største marked for madvarer. Det er også her fra de fleste udenlandske turister i Danmark kommer fra. Pressefoto

Madoplevelser og gastronomi får hver tredje turist til at vælge Danmark som feriested. Ny kampagne sætter fokus på natur, råvarer og personerne bag.

MAD – Når de danske kokke og restauranter indkasserer Michelin-stjerner, smitter det positivt af på Danmarks omdømme som en turistdestination med spændende madoplevelser.

Det omdømme skal en ny videokampagne være med til at booste over for især tyske mad- og gastroturister, oplyser Erhvervsministeriet.

Senere i dag vil vi opleve stolte kokke og køkkenchefer, der jubler, når Michelin-guiden uddeler stjerner og hæder. Også de lokale turismeaktører kan begynde at finde smilene frem.

Hver tredje udenlandske turist har nemlig madoplevelser, gastronomi og det at spise ude som en af sine væsentligste grunde til at vælge Danmark som feriested. Og for at tiltrække endnu flere af disse mad- og gastroturister til Danmark og styrke efterspørgslen efter danske fødevarer, lancerer VisitDenmark nu en kampagne om dansk mad af høj kvalitet.

Madkunst er ikke længere kun et storbyfænomen

»Den store danske madkunst, vi oplever de her år, er med til at skabe en tilsvarende stor forretning i restaurations- og turismeerhvervene«, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

»Vi ser i hvert fald, at en stigende andel af turisterne kommer til Danmark for at prøve de madoplevelser, vi har at tilbyde. Og det er jo ikke længere bare et storbyfænomen, men også noget, som kroerne, gårdbutikkerne og fødevareproducenterne ude i landet kan mærke. På den måde er dansk madkunst med til at skabe vækst og beskæftigelse i hele Danmark«, forklarer han.

LÆS OGSÅ: Naturmælk leverer til Michelin-restauranter

Kampagne sætter fokus på natur, råvarer og personer

I ni videoer kommer der derfor fokus på forskellig dansk natur, råvarer og på de personer, der producerer dem. Kampagnen viser blandt andet vin fra Vestsjælland, østers fra Vadehavet, det sønderjyske kagebord og øl fra de københavnske brokvarterer.

Ministeriet planlægger også videoer med lokale råvarer på Læsø, gårdbutikker og råvarer fra østjyske køkkenhaver.

»Vi styrker Danmarks image over for de internationale turister ved at tage dem med ud i landet og vise dem noget af det bedste, Danmark kan præstere, både når det gælder mad, steder og stemninger. Med unikke historier om lokale råvarer, maden, danskerne og destinationernes særkender skaber vi en bred fortælling om Danmark som madland, som for mange vil være en ekstra god grund til at vælge Danmark som ferieland«, siger adm. direktør Jan Olsen fra VisitDenmark.

Kampagnen er især målrettet Tyskland, som er Danmarks største marked, når det gælder fødevarer, og det er også her fra de fleste udenlandske turister i Danmark kommer fra.

Fremstødet bliver gennemført i et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Food Nation, DI Fødevarer, FOOD og VisitDenmark, oplyser Erhvervsministeriet.

FAKTA: Hver tredje turist er mad- og gastroturist

  • Næsten hver tredje udenlandske turist i Danmark kan karakteriseres som en mad- og gastroturist ud fra VisitDenmarks seneste undersøgelse af Internationale mad- og gastroturister i Danmark.
  • En mad- og gastroturist er karakteriseret ved at madoplevelser, gastronomi og det at spise ude har høj eller afgørende betydning for, at de vælger at holde ferie i Danmark.
  • Mad- og gastroturister er attraktive turister for Danmark. De har et højere forbrug end den gennemsnitlige udenlandske turist, flere af dem vil gerne hertil igen, og de er godt tilfredse med deres ferie i Danmark.

Kilde: VisitDenmark og Erhvervsministeriet