Coop skruer op for den grønne omstilling

Coop-butikkerne vil sætte mere fart i den grønne omstilling for at mindske madens og detailhandelens klimabelastning. Foto: Colourbox

Coop-butikkerne går sammen med den grønne tænketank Concito for at booste den grønne omstilling.

MAD – Det skal være lettere for danskerne at have en dagligdag, der er mindre belastende for klimaet. Derfor vil Coop-butikkerne skrue op for den grønne omstilling.

»Vores største udfordring i verden er klimaforandringerne. Og det haster. Derfor sætter vi nu endnu mere fart på den grønne omstilling. Som andelsvirksomhed har Coop muligheden for at gøre en forskel sammen med vores 1,8 millioner medlemmer og kunder. Og den mulighed forpligter«, siger CSR-direktør i Coop, Signe D. Frese.

Dagligvarekoncernen har indgået en samarbejdsaftale med Danmarks grønne tænketank Concito om strategisk sparring i forbindelse med klimaindsatsen, og hos Concito ser man store muligheder i samarbejdet med Coop.

Maden skal være markant mere klimavenlig
»Der er behov for, at danskernes madvaner udvikler sig i en markant mere klimavenlig retning, siger Christian Ibsen, direktør i Concito.

Han mener, at Coop og den øvrige detailhandel har et oplagt ansvar for at hjælpe med at trække i den retning.

»Vi er glade for at kunne understøtte Coops arbejde med at øge forbrugernes viden om klima og handlemuligheder i butikkerne og andre steder«, siger Christian Ibsen.

Konkret skal Coops klimaindsats blandt andet munde ud i tre ting:  

1) Der skal udvikles en fremrykket klimastrategi.

2) Der skal udvikles nye klimavenlige varer.

3) Formidlingen om varernes klimaaftryk skal styrkes, så man som forbruger kan træffe et oplyst valg, når man handler.