Corona truer dansk eksport af fødevarer til Polen

Corona-krisen får nu Polen til at indføre grænsekontrol. Det kan stoppe transporten af levende dyr og eksport af fødevarer. Foto: Dyrenes Beskyttelse.

Polen indfører grænsekontrol. Det vil muligvis forhindre dansk eksport af fødevarer og transport af levende dyr.

LANDBRUG – Polen vil efter midnat lørdag, 14. marts 2020 indføre midlertidig grænsekontrol og forbyde udlændinge at rejse ind i Polen. Det sker for at bekæmpe spredning af COVID-19.

Foranstaltningerne træder i kraft fra den 15. marts og indtil videre 10 dage frem, med mulighed for forlængelse, oplyser Fødevarestyrelsen.

Den danske regering arbejder på højtryk på at klarlægge, hvad det betyder for den danske godstransport til og fra Polen, herunder transport af fødevarer og levende dyr og konsekvenser for chauffører.

Hjemmesiden opdateres løbende så snart der kommer mere information om situationen i Polen. Indtil videre opfordrer Fødevarestyrelsen til at have tæt dialog med kunder og forretningsforbindelser i Polen om den aktuelle situation.

En stor del af slagteriarbejderne på den danske slagterigigant Danish Crown er udlændinge fra blandt andet Polen. Efter lukningen af Danmarks grænser kæmper koncernen for at få dem til Danmark, så de kan møde på arbejde mandag. Det skriver netmediet Agriwatch.